20171021 dsc 0335

 

20171021 dsc 0371

 

De twee zijn nu bijna 1 jaar en worden al grote kerels, ze zijn in ieder geval al flink aan het puperen. De buurtkat wordt nauwlettend gevolgd,wat soms leidt tot een almarea die vanuit de tuin een sprintje trekt naar de voorkamer, om daar tegen het raam op te springen...

Ze willen ook steeds vaker de volwassenen brokjes en sinds gisteren mogen ze dan ook grote maine coon brokken. Úruvon is net 6 kilo geworden en Almárëa al ruim 6,6 dus als ze geen 10 kilo moeten worden is iets minder vet eten ook niet zo gek.

Ze zijn verder bijna perfect... bijna want op de een of andere manier kunnen ze niet spinnen.
Alemare kan heeeeel zacht spinnen, maar dat voel je meer dan dat je het hoort. Úruvon kan wel een soort van spinnen, maar gaat dan ook 2 keer zo snel ademen en het lijkt meer hyperventileren met een ratel dan dat het nou echt spinnen te noemen is.

Úruvon licht nog het liefst bij me. Zodra ik aanstalten maak om naar bed te gaan, rent hij al naar boven en is dan ook bijna niet meer weg te slaan.
Almárëa ligt graag alleen, maar nu het weer wat kouder wrodt komt hij ook weer boven slapen... gezellig hoor ... weer met 3 katten op bed!

De kattenren was toe aan een grote beurt. Een nieuwe schutting en als je dan toch bezig bent ook maar wat nieuw speelgoed.

Naast de gewone plankjes heb ik nu ook wat steigerhout opgehangen... aan draadjes. Dat levert nu nog wat uitdagingen op, je balans houden op zo'n wankel ding is natuurlijk heel wat anders. Maar ze vinden het wel heel leuk en het is ook goed voor ze, want evenwicht is iets dat ze (de kleintjes, nou ja... ze zijn bijna groter en zwaarder) niet altijd heel goed onder de knie hebben.

 

dsc 0199

Úruvon is er nu echt achter gekomen dat je van modder hele vieze voeten krijgt. Ik ben er benieuwd hoelang het duuurt voor ze schoon zijn. Een heeeeel proper katje is het nog niet namelijk, al wordt het langzaam aan wel beter.

Hij heeft nu gelukkig wel door hoe hij veilig naar binnen kan komen. Na de ppot klem affaire van vorig weekend was hij er toch wat bang voor en hield ik het kattenluik 's nachts en overdag dicht.

Almárëa vind het slechte weer heerlijk en heeft geen moeite met vieze poten.

En het is toch knap van Fëanor dat hij in dezelfde modder geen vieze poten krijgt.

En Fe is natuurlijk behulpzaam bij het schoonmaken

20170318 0202

 

Zondag 12 maart 2017

Zojuist komen de kleintjes weer naar boven lopen, nadat ze een uurtje buiten hebben gespeeld. Ze weten nu dus hoe het klepje werkt, naar buiten én naar binnen.
Ik kan nu ook 's nachts alles open zetten, dat had ik gisteren nog niet gedaan. Almárëa was namelijk naar binnen aan het proberen te komen, terwijl Úruvon aan de binnenkant probeeerde dat tegen te houden. Het gevolg was dat het klepje dicht ging, met de poot er nog tussen. Als je dan probeert je poot terug te trekken, dan gaat het klepje alleen nog maar vaster zitten. Maar Almárëa bleef eigenlijk (zo is ie) heel rustig en raakte vooral niet in paniek. Met wat hulp kwam hij weer snel los.

Maar nu kunnen ze dus dag en nacht buiten zijn, als ze willen. Gisterenavond was dat natuurlijk heel spannend. In het donker gebeurt er heel veel in een tuin. Ik kreeg ze dan ook alleen maar binnen door ze op te pakken en binnen neer te zetten. Almárëa ging meteen op zijn favoriete avond plek zitten: Voor het lage raam, zodat hij weer naar buiten kon kijken.

Úruvon leert nu dat je buiten hele vieze poten krijgt. Ik hoop dat hij nu zichzelf ook wat beter gaat wassen, want Fëanor kan dat niet voor hem blijven doen en hij wast zichzelf wel, maar met een behoorlijke franse slag.

Na een speeluurtje in de:kattenren is het goed toeven in de vensterbank.
Fëanor vind dat Úruvon wel een wasbeurt kan gebruiken.. maar Fëanor houdt het nooit bij wassen alleen...

Almárëa vind het erg leuk om op mijn schouders te zitten. Als ik de trap afloop rent hij achter me aan, want bartje-rijden is leuker dan zelf naar beneden lopen... en zo ook in de tuin:

Vandaag was het zover. Úruvon heeft eindelijk alle angst opzij gezet en liep zonder moeite de kattenren in.

Eerst wat gezellig spelen

Daarna Fëanor achterna zitten, tot er wat vogels verschijnen

Úruvon moet nog wel even wennen aan alle plankjes. Er op is makkelijk, maar er af...

Almárëa heeft het zoals gewoonlijk goed naar zijn zin

20170305 dsc 016220170305 dsc 017120170305 dsc 017820170305 dsc 0184

De broertjes lagen samen in het mandje. Soms wat stoeien en bijten, maar uiteindelijk ook aan het slapen... wel met een pootje om je broertje op afstand te houden.

Op de eigen pagina's staan wat meer nieuwe foto's

Zondag 5 maart 2017

Vandaag weer lekker weer voor de kattenren. Almárëa en Fëanor zijn al snel tikkertje aan het doen

Úruvon ziet het nog steeds niet echt zitten, maar zit wel een takje hangen

Almárëa gaat helemaal los in de de klimboom

En kan ook al heel goed springen

Woensdag 28 februari

Vandaag zijn we met z'n drietjes naar de dierenarts geweest. Gewoon even kennismaken (die vind het ook wel eens leuk om jonge gezonde beestjes te zien) en even (nou ja... een uurtje) bij praten.

De kittens waren niet bij mij weg te slaan en zaten vooral op mijn schouders (en op m'n hoofd). Leuk om te zien dat ze mij al helemaal als de veilige plek beschouwen.

Verder natuurlijk een korte check. Gewicht was perfect. Úruvon heeft wel wat problemen met eten, maar dat kan ook door de tandwisseling komen (die is namelik ook begonnen). Weer veel geleerd over wormen en eten.

Over het gewicht weer wat grappigs.... er is een groeikaart voor kittens... alleen heb ik natuurlijk geen kittens maar tijgertjes. Een normale kitten zou nu tussen de 1,5 en 2,5 kilo moeten zijn. Die van mij zijn al 3,5 kg...

Verder kwam ik vandaag thuis en was mijn hele gordijn naar beneden komen zetten... daar gaan ze dus niet meer in :-)

Naast het eten is er altijd tijd om te spelen. Ze vinden al aardig een patroon.
Fëanor doet steeds vaker gezellig mee en dan vliegt het hele spul van keuken, door de kamer, de trap op (of twee) en weer terug.

's Avonds is het om stipt half tien tijd om met z'n tweetjes te stoeien. Precies op tijd, want anders zouden ze als ik wil gaan slapen doorgaan... en dat is wel gezellig, maar niet altijd even handig :-)

zondag 26 februari

Het gewicht en het eten blijft een uitdaging.

Sinds kort vinden ze vers vlees helemaal niet meer lekker en zijn ze weer terug op natvoer en brokjes.

Je ziet het wel meteen aan de toename van het gewicht. Úruvon groeit minder dan Almárëa, maar eigenlijk zit Úruvon op de goede groei van iets meer dan 100 gram per week. Almárëa is gewoon een vreet wolfje en doet het 2 keer zo hard. Persooonlijk vind ik hem ook iets aan de dikke kant (een BMI van 24/25 zouden we bij een mens zeggen... niet te dik, maar wel uitkijken.

geweicht 260216

Zondag 19 februari

Nadat ik gisteren wat kippengaas extra had geplaatst (De kleintjes zijn nog iets creatiever en kleiner dan Fëanor), was vandaag de grote dag van het naar buiten gaan... en nu zonder sneeuw.

Almárëa vond het prachtig. Was eigenlijk bijna niet meer binnen te krijgen. Úruvon vond het 3x nixs. Veel te koud denk ik.

 

Daarnaast gaat het steeds beter tussen Fëanor en de kleintjes. Gisteren werd er volop gespeeld, met elkaar, maar vooral Fëanor en Úruvon hebben elkaar gevonden. Er wordt gerend, achter elkaar aan gezeten en gemept... en zo hoort het. Fëanor krijgt er een tweede leventje bij en begon zelf ook met het laserlampje te spelen... het moet toch niet veel gekker worden.

Alleen het eten is weer in een nieuwe fase. Vers vlees is uit. Almárëa blijft flink doorgroeien. Úruvon doet het sinds woensdag wat rustiger aan.

Donderdag 16 februari

Katten vinden laser lampjes erg leuk.

Úruvon vind het heeeeel erg leuk. Hij is gewoon niet te stoppen. In het volgende filmpje is Almárëa al een tijdje afgehaakt, maar Úruvon is echt een Duracel katje en blijft doorgaan.
Na afloop was hij zelfs even kort aan het hijgen (3 tellen) en uitgeteld op de vloer aan het bijkomen.. Volgende keer net iets eerder stoppen..

 

Bij het bekijken van de video komt Úruvon meekijken op de computer. Dat is een nieuwe hobby van hem...

Hij gaat vervolgens achter het lichtje op de video aan... het is een raar beestje.

 

Onder tussen zijn ze ook weer een beetje aangekomen. Nou ja een beetje... ze zijn al meer dan 2 ons zwaarder dan zondag. Maar niet te dik.
Ik denk dat het heeeeele grote coons gaan worden :-)

dsc 0001

Fëanor houd de valentijn gedacht hoog en geeft Úruvon een lik over z'n kop.

Het is toch wel een hele grote lieverd

gewicht

De kittens zijn vandaag de 3 kilogram gepasseerd
Úruvon weegt nu 3065 gram en Almárëa 3025. Wel gek want Almárëa zit er steviger uit. Maar Úruvon is wel veel langer

Zondag 12 februari

Vandaag was het tijd voor sneeuw en stoeien dsc 0112

De sneeuw was heel bijzonder, maar ook heel eng

 

 

dsc 0144 Daarnaast was het veel stoeien.

dsc 0129
Niet dat iedereen alles even leuk vond

 

dsc 0169
Maar er wordt ook gewoon terug gebeten hoor

 

Maar daarna was het ook weer eventjes rust

dsc 0161

Nou ja... eventjes

 

Donderdag 9 februari.

De katten zijn vandaag al een tijdje achter elkaar aan het aanrennen.. En met katten bedoel ik ook Fëanor.

Dat is erg grappig... Fëanor is echt aan het opleven. Hij eet ook mee met het verse vlees en dat doet hem ook goed. Z'n vacht glansde vandaag zelfs!

Maar het rennen.... op en af de trap.

Later zie ik Fëanor op een doos zitten terwijk hij wordt belaagd door twee kleine coontjes. Fe deelt wat klappen uit (zonder nagels), maar de kleintjes lijken niet onder de indruk.
Heb feanor maar even gered, want heel blij zag hij er ook niet uit.

woensdag 7 februari

De eten puzzel is vandaag weer met een smaakje uitgebreid... met Hert.
Nou.... dat vinden ze dus helemaal niet lekker...

Gek genoeg vinden ze vis ook niet lekker. Dus hett is met name Kip, Kalkoen, Eend en fazant. Niet zo gek eigenlijk.. heb je ooit een kat een hert zien neerleggen? Nee dus... alles wat vliegt daarentegen is prooi. En ik zie zo maar voor me dat een Maine Coon van 9 kilo niet zo heel veel moeite zal hebben met een kalkoen.. een levende dan hè..

Dinsdag 6 februari

De katten waren de heledag alleen thuis.
De avond begroeting is erg gezellig en iedereen lijkt er zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.